سفارش تبلیغ
صبا ویژن

لویی پاستور

شهرت لویی پاستور، شیمی‌دان و زیست‌شناس فرانسوی، مدیون شناخت نقش باکتری‌ها در بروز بیماری و کشف واکسن ضد هاری می‌باشد. همچنین عمل پاستوریزه کردن که مأخوذ از نام اوست، اختراع این دانشمند می‌باشد. لویی پاستور در تاریخ 27 دسامبر 1822میلادی در شاتو ویله نوولتان از ایالت ژورا زاده شد و در تاریخ 28 سپتامبر 1895 میلادی در نزدیکی پاریس درگذشت.
لویی پاستور در خانواده یک گروهبان مستعفی ِ ارتش شکست خورده ناپلئون بنام ژان ژوزف پاستور به ‌دنیا آمد. جد او به‌شغل دباغی مشغول بود، لوئی پس از گذراندن دو سال تحصیل در دوره دبستان به‌عنوان شاگرد روزانه وارد کولژآربوا و به عنوان دانش‌آموزی خوب با استعدادی چشمگیر در رشته هنر شناخته ‌شد. در سال 1843 برای بار دوم در آزمون ورودی مدرسه عالی فرانسه شرکت و پس از اتمام تحصیلات، در سن 26 سالگی (1848) به سمت استادی در رشته شیمی دانشگاه استراسبورگ پذیرفته شد. او با تهیه و نوشتن رساله‌هایی درباره فیزیک و شیمی درجه دکترای خود را گرفت. وی در این زمان با نوشتن نامه‌ای به‌رئیس دانشگاه اشتراسبورگ و کسب موافقت وی، در روز 29 مه 1849 با دختر 22 ساله وی ازدواج نمود. لویی پاستور در این هنگام 26 سال داشت. همسر جوان لویی پاستور، با حمایت از فعالیتهای علمی شوهرش، مسؤلیت کارهای اداری و دفتری وی را نیز به‌عهده می‌گیرد.
آنها دارای سه دختر می‌‌شوند که هرسه قبل از رسیدن به ‌سن بلوغ می‌‌میرند، دختر چهارم و پسری بنام ژان باتیست از آنها پا می‌گیرد که آن پسر بعدها سیاستمدار می‌‌شود. ژان باتیست در کودکی به‌وسیله پدرش از مرگ نجات یافته ولی 50 سال بعد در سال 1940 که آلمان‌ها به‌فرانسه تاختند و می‌‌خواستند به‌سردابی که مقبره پاستور بود و پسرش نگهبانی آن را به‌عهده داشت به‌زور وارد شوند، با مقاومت روبرو شده و در این برخورد، ژان بابتیست جانش را از دست می‌دهد.
پاستور پس از مدتی به فعالیت نورشناسی علاقمند شده و به‌تحقیقات فراوانی نیز دست می زند. پاستور تحقیقات خود را در مورد عمل تخمیر ادامه داده و در این راستا به نتایج مهمی دست می‌یابد.
او متوجه شد که تخمیر نتیجه عمل بعضی از موجودات ریز می باشد که پاستور وجود میکروبها را پیش کشید و دریافت کرد که تخمیر شیره چغندر قند در اثر فعالیت موجودات ذره بینی است که بصورت کپک می باشد. او با توجه به مشاهدات و تحقیقاتی که انجام داد مسئله«خود به خودی»را رد کرد و علت این فعل و انفعالات را موجودات ریزی بنام میکروب دانست و گفت شیر ترش نمی شود مگر آنکه موجودات ریزی داخل آن گردند.این دانشمند بزرگ فرانسوی با این کشف بزرگ یکی از بزرگترین خدمات را به جهانیان ارائه کرد. پاستور نتایج مطالعات خود را در سوم اوت 1857 به آکادمی علوم لیل ارائه کرد و ثابت کرد که مخمر احتیاج به اکسیژن دارد تا بتواند زندگی کند وی بیان کرد که پس از مرگ، موجودات ذره بینی بر روی جسد قرار می گیرند و از کمبود هوا استفاده کرده و به زاد و ولد می پردازند و جسد متعفن و تجزیه می شود و مواد حاصله مورد استفاده دیگر موجودات قرار می گیرد و حیات ادامه پیدا میکند. از جمله دیگر فعالیتهای علمی او در درمان هاری(RAGE) بود.هاری یک نوع بیماری است که بوسیله گاز گرفتن سگ،گربه،روباه و دیگر حیواناتی که به این میکروب مبتلا هستند به آدمی سرایت می کند. که مدت نهفتگی یعنی از گاز گرفتن تا بروز علائم بیماری از 12 روز تا 2 ماه طول خواهد کشید. اکتشافات پاستور در مورد باکتریها و نیز برخی از بیماریها خدمت بزرگی به بشریت بود. در او اشتیاق به پاکی و پاکیزگی در حد وسواس بروز کرده بود. وی در حالی که در مورد کرم ابریشم مطالعه می کرد، ناگهان دچار خونریزی مغری شد و سمت چپ بدنش به کلی فلج گشت. او پس از درمان تا حدی بهبود یافت، اما سکته مغزی دیگری باعث شد تا گفتن و تحرکش مختل شود. او در هنگام مرگ بکلی فلج شده بود. لوئی پاستور در سال1895در پاریس در 73 سالگی و بر اثر خونریزی و سکته? مغزی درگذشت. مقبره او در زیرزمین انستیتو پاستور پاریس می‌باشد.
تلاش علمی این دانشمند بزرگ، جهشی نوین در دانش پزشکی محسوب شده و به عنوان راهگشای اکتشافات بعدی در تاریخ بشریت ثبت شده است.


نوشته شده در پنج شنبه 90/10/1ساعت 11:3 صبح توسط فاطمه السادات رضویان نظرات ( ) |

Design By : Pars Skin